Firmamız şeker pancarı ve buğday üretimi başta olmak üzere kendi arazileri üzerinde tarım ürünleri üretimi yapmaktadır.
Şeker Pancarı
Ispanak ailesine ait olan şeker pancarı, şeker kamışından sonra şeker üretimi için kullanılan ikinci besindir. Turp, soğan, patates ve havuç gibi toprak altında yetişir. Toprak altında kalan etli bölümü tüketilir. Ancak şeker yapımında bir bütün olarak kullanılır. Toprak altında yetiştiğinden kirli beyaz bir görüntüye sahiptir. Pancar çeşitlerinde kırmızı pancardan sonra tercih edilir. Şeker pancarı başlı başına yemek olarak tüketildiği gibi fabrika ortamında suyu çıkartılarak elde edilen şuruptan şeker yapılır. Şeker pancarının yüzde 80 kısmı bu sudan oluşur. İçeriğinde sitrik asit barındırır. Sitrik asit doğadaki en sağlıklı çözeltidir. Şeker pancarı üretiminde Avrupa Birliği, ABD ve Rusya ilk üç sıradadır. Sağlık açısından da faydaları olan şeker pancarı özellikle sinir sisteminin deforme olmasının önüne geçer. Mutluluk hormonlarının çalışmasını sağlar. Ayrıca lif bakımından da zengin olduğundan sindirim sistemine de iyi gelir. Bilimsel sınıflandırma da plantae bitkileri arasında yer alır.


Buğday
Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir. Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur.
Çimlendirilmiş buğday tanesi yendiğinde veya suyu içildiğinde zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir ve teskin eder.
