Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasa taleplerine göre fıstık, fındık, hurma ve benzeri ürünlerinin yurtiçi piyasalara alım ve satımı ile iştigal edilmektedir.

Kuruyemiş zengin besin değerleri sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve yağların doğal yollarla karşılamasını sağlar. Porsiyonlara dikkat edildiği takdirde günün her anında yenilmesi tavsiye edilmektedir.

Kullanım ve tüketim alanları pek geniş olan kuruyemişler; sağlıklı ya da eğlencelik atıştırmalık olarak sık tüketilen gıdalar arasında yer almaktadır. Peki, kuruyemiş tüketirken nelere dikkat etmeliyiz; sırasıyla inceleyelim.

Kuruyemiş Nereden Alınmalı?

Tüm gıdalarda dikkat edildiği gibi kuruyemişinizi de güvenilir yerlerden almalısınız. Gıda güvenliği günümüzün en önemli sorunlardan biridir. Kuruyemişin de ilgili kurumlar tarafından denetimleri belirli periyotlarda gerçekleştirilen kuruyemişçi, aktar-baharatçı, şarküteri ve süpermarketlerden temin edilmesi daha doğru olacaktır. Özellikle son yıllarda sıkça rastlanmaya başlanan ve maliyet indirmek ve ucuz kuruyemiş satmak adına açık şekilde müşteriye dilediği gibi tatma, dokunma ve paketleme olanağı veren “Discount” tarzı satış noktalarına çok temkinli yaklaşmak lazımdır. Kuruyemiş satılan noktalarda üretim ve paketleme aşamalarında temizlik ve hijyen kontrolünden emin olmak son derece önemlidir.

Kuruyemiş Nasıl Saklanmalı?

Hava geçirmeyen vakumlu paketlerde, ağzı kapalı cam kavanozlarda saklanması tercih edilir. Pakette kesinlikle delik olmaması ve hava almaması önemlidir. Kuruyemişi deforme eden ya da bayatlatan en önemli unsur rutubettir. 

En ideal tüketimi ise tüketilen kadar almak ve bu besinleri fazla bekletmeden tüketmektir. Fakat bekletmeniz gerekiyor ise mutlaka hava geçirmeyen serin ortamlarda vakum ile saklamak tercihiniz olabilir.